Elf orden van advocaten kiezen zaaksysteem Mozard

Elf orden van advocaten hebben een contract getekend met softwarebedrijf Mozard uit Den Haag voor de ontwikkeling en ingebruikneming van het zaak-objectsysteem Mozard Suite. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

Het toezicht op de advocatuur wordt per arrondissement (regio) uitgevoerd door de deken en de raad van de orde van advocaten in dat arrondissement. De orden van advocaten hebben besloten te werken aan de modernisering van alle ondersteunende systemen en de digitalisering van alle werkprocessen die namens de deken en de raad van de orde op de bureaus van de orden worden verricht. Na inventarisatie van de markt en de selectie van het ondersteunende systeem werd eerder dit jaar de opdracht voorlopig gegund aan Mozard.

Onderdeel van het inkoopproces was de levering van een werkende poc (‘proof of concept’) in september en oktober van dit jaar. Nadat ook deze fase succesvol werd afgerond hebben de dekens van de elf orden van advocaten definitief gekozen voor Mozard.

Mozard Cloud

De elf orden werken straks samen in de Mozard Suite, een webgebaseerde oplossing voor organisatiebrede digitalisering. Dit zaak-objectsysteem is dusdanig ontwikkeld dat meerdere organisaties naast elkaar binnen één installatie in de Mozard Cloud kunnen functioneren. Hiermee kunnen de bureaus van de orden kennis en processen delen waar dat gewenst is, maar ook gescheiden werken indien nodig.

Met de beschikbare geavanceerde koppelvlakken kan Mozard geautomatiseerd gegevens uitwisselen met systemen van derden en landelijke voorzieningen zoals de BAR (Beheer AdvocatenRegistratie) van de Nederlandse Orde van Advocaten (Nova).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-13T13:15:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.