PCI Nederland neemt CB Groep over

Overname handen schudden

Digitale werkplekspecialist PCI Nederland heeft CB Groep, full servicepartner voor kantoorautomatisering, overgenomen. De overname betreft de printing- en suppliestak van CB Groep. Hiermee realiseert PCI een omzetgroei van dertien miljoen euro en neemt het aantal bij klanten geplaatste apparaten met circa vierduizend eenheden naar 22.000. De dertig medewerkers van CB Groep verhuizen in april naar de nieuwe hoofdvestiging van PCI Nederland in Lijnden.

 ‘We zijn bijzonder trots dat we de medewerkers van CB Groep mogen verwelkomen bij PCI,’ zegt Bas Kamphuis, eigenaar van PCI Nederland. ‘CB Groep is een bijzonder mooi bedrijf dat al twintig jaar actief is in de printing- en supplies-markt. Het bedrijf beschikt over diverse iso-certificeringen. Het portfolio van CB Groep sluit perfect aan op ons eigen portfolio, aangezien het overgrote deel van de machines van CB Groep door onze partners Canon, Samsung en HP wordt geleverd.’

CB Groep levert sinds 1997 hard- en software ten behoeve van documentoplossingen aan de zakelijke markt. Voor de meer dan 1100 klanten van CB Groep is de overname goed nieuws, stelt Kamphuis. ‘De oplossingen voor cloud- en werkplekautomatisering van PCI vormen een mooie aanvulling op het portfolio van CB Groep. Deze organisaties krijgen toegang tot onze oplossingen op het gebied van werkplekautomatisering en cloud. Allemaal dus via één en dezelfde dienstverlener en voorzien van financieringsoplossingen en advies. Dat maakt het voor hen eenvoudiger en efficiënter om moderne werkplekken te realiseren die voldoen aan de eisen van nu.’

Deze overname volgt op eerdere overnames van PCI van onder meer branchegenoot Dantuma in 2015 en Leferink Document Works in 2016. ‘We blijven onverminderd groeien,’ stelt Kamphuis. ‘Zowel in grootte als in aanbod.’ PCI Holding kwam zelf eind 2016 in handen van ABN Amro. De opbrengsten uit dat meerderheidsaandeel worden gebruikt om uit te breiden. De overname van CB Groep is hierin een eerste stap.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-10T11:14:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.