NTT Data investeert in MarkLogic

Euro

Het van oorsprong Japanse NTT Data investeert in het Amerikaanse MarkLogic. Dit stelt de NoSQL-databaseleverancier in staat om sneller te groeien. De partijen maken geen geldbedrag bekend, maar volgens Techcrunch gaat het om ‘geen groot, maar ook geen onbelangrijk bedrag’. De techwebsite schrijft dat MarkLogic ruim 173 miljoen dollar aan investeringen heeft opgehaald.

Naast de investering maken de partijen bekend hun bestaande samenwerking uit te breiden. De bedrijven werken sinds 2012 samen op het gebied van grote data-integratietrajecten en het koppelen van databanken. Die projecten vonden enkel in Japan plaats.

NTT Data en MarkLogic willen dit nu uitbreiden naar Europa en Amerika. Dit om wereldwijd meer aandeel te werven in de databasemarkt. Ze richten hun internationale projecten op de zorg, maakindustrie, financiële sector en overheid.

Rene Verschoor, country manager Benelux & Nordics bij NTT, meent dat de uitgebreidere samenwerking goed is voor de Benelux. Op deze manier krijgt deze regio namelijk toegang tot dit soort big-dataprojecten.

NTT Data en MarkLogic

Systeemintegrator NTT Data is een dochteronderneming van het Japanse NTT Group. Het Benelux-hoofdkantoor is gevestigd in Hoofddorp. NTT Group opereert in 87 landen en regio’s heeft een totale omzet van 95 miljard dollar.

MarkLogic is een NoSQL-databaseleverancier. Het hoofdkantoor is gevestigd in Silicon Valley. Daarnaast beschikt het over kantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. Het Nederlandse kantoor staat in Utrecht. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-08T10:04:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.