AnylinQ en TenICT voegen solutions-takken samen

Oud Dictu-directeur De Keijzer geeft leiding aan divisie

Databeheerexpert AnylinQ uit Den Bosch voegt zijn solutions-bedrijfstak samen met het in 2017 aangekochte TenICT uit Leusden. Het bedrijf heeft Ruud de Keijzer, voormalig directeur van de Dienst ICT Uitvoering (Dictu), aangesteld als directeur van de deze solution- organisatie. Hij heeft de taak om de samensmelting te realiseren en een interne professionalisering door te voeren.

AnylinQ nam in 2017 de ict-adviesorganisatie TenICT over. De solutions-afdelingen van beide organisaties moeten nu geïntegreerd worden, een proces dat na de overname is gestart. Dit bedrijfsonderdeel richt zich op managed services, projecten en levering van hardware- en softwareoplossingen.

Om deze integratie tussen beide partijen verder vorm te geven, is Ruud de Keijzer (55) aan boord gehaald. Hij is per 1 januari 2018 aangesteld als directeur van de Solutions-tak en is verantwoordelijk voor de inrichting van de twee organisaties en de interne professionalisering. In zijn rol rapporteert hij aan AnylinQ-ceo Dennis Kuipers.

De Keijzer was hiervoor directeur Cloud Services bij Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van het Ministerie van Economische Zaken. Daarvoor bekleedde hij verschillende directierollen bij onder andere Ordina en Nspyre. Hier deed hij ervaring op met bedrijfsintegraties na overnames.

AnylinQ

De gecombineerde bedrijven AnylinQ en TenICT leveren ondersteuning op het gebied van it-infrastructuur en datamanagement. Dit doet het vanuit twee bedrijfstakken: de consulting-divisie (advies en ondersteuning in projecten en beheeractiviteiten) en de solutions-organisatie (ontzorging op het gebied van it-infrastructuur en datamanagement).

De dienstverlening van de solutions-tak concentreert zich op het beschikbaar houden en veilig stellen van datatransport (netwerken), dataprocessing (server en storage) en datasecurity (beschikbaarheid, veiligheid en integriteit). Deze diensten worden zoveel mogelijk as-a-service aangeboden. Via de overname van TenICT kon AnylinQ zijn aanbod uitbreiden met advieswerk rondom security, opensource, netwerken en virtualisatie.

De gecombineerde organisatie heeft ruim tweehonderd medewerkers in dienst, waarvan zeventig binnen de solutions-tak.

Scrum master

Eind 2017 maakte AnylinQ bekend dat de 88 consultants van de gecombineerde organisatie een scrum-training hebben gevolgd. Zij kunnen hierdoor naast de rol van projectleider ook optreden als scrum master. Het bedrijf zegt hiermee ‘te voldoen aan de concrete dan wel latente vraag uit de markt’. Bovendien kunnen de consultants hun klanten beter adviseren bij de door hen gewenste werkwijze.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-04T13:22:00.000Z Suzanne Martens