Managed hosting door True

Stabiplan overgenomen door Amerikaans Trimble

Overname handen schudden

De Amerikaanse ict-leverancier Trimble koopt Stabiplan. Dat bedrijf uit het Nederlandse Bodegraven levert ontwerpsoftware voor de installatietechniek (mep-industrie). De bedrijfsactiviteiten worden opgenomen in de gebouwen en infrastructuur-divisie van Trimble. Dat bedrijf vergroot met de overname zijn aanbod voor de mep-industrie. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Het Nederlandse Stabiplan, opgericht in 1990, levert building information modeling (bim)-content voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installatietechniek (mechanical, electrical and plumbing, mep-industrie) in Europa. Trimble’s bouw-divisie levert oplossingen die de systemen op de bouwplaats verbindt met de in het kantoor gecreëerde ontwerpdata. Dit zorg naar eigen zeggen voor een nauwkeurige levering van bouwelementen.

Via de overname van Stabiplan vergroot Trimble zijn aanbod van bouwoplossingen voor mep-aannemers en engineers. Stabiplan, dat onderdeel wordt van de gebouwen en infrastructuur-tak, krijgt op zijn beurt toegang tot de middelen van Trimble. Hiermee wil het zijn oplossingen verder ontwikkelen en vervolgens op een wereldwijde schaal aanbieden.

Stabiplan en Trimble

Stabiplan heeft 170 medewerkers in dienst, verspreid over kantoren in Nederland (hoofdkantoor), België, Duitsland, Frankrijk en Roemenië. Zij bedienen 3500 klanten, goed voor tienduizend gebruikers.

Trimble is opgericht in 1978. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Californische stad Sunnyvale. Daarnaast beschikt het over nog 34 kantoren wereldwijd. De Benelux-vestiging is in het Nederlandse Eersel. Het bedrijf bedient klanten verspreid over 150 landen. In 2016 realiseerde Trimble een omzet van 2,36 miljard dollar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-05T11:38:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.