Bynder betaalt 49 miljoen dollar voor Webdam

Bedrijf wil ook enterprise content management software gaan leveren

Het Nederlandse techbedrijf Bynder neemt het Amerikaanse Webdam over van Shutterstock voor een bedrag van 49,1 miljoen dollar. Met de overname van Webdam verstevigt Bynder naar eigen zeggen zijn positie in de Verenigde Staten, met name in de regio van San Francisco. De specialist in digital asset management (dam) opereerde al vanuit Boston, maar heeft nu aan beide kusten van de VS een kantoor.

Webdam, opgericht in 2005, richt zich net als Bynder op digital asset management (dam). Met de overname slaat Bynder naar eigen zeggen een nieuwe weg in, waarbij de focus stevig op groei in de VS komt te liggen. Het in 2013 opgerichte techbedrijf kreeg in 2016 een investering van 22 miljoen dollar, opende kantoren in Barcelona, Londen, Boston en Dubai, en heeft ondertussen honderden mensen in dienst. 

Enterprise content management

Recente artikelen over :

Met de acquisitie betreedt Bynder naar eigen zeggen ook een nieuwe markt; die van het enterprise content management. Oprichter en ceo Chris Hall: ‘Wij bieden deze software in de cloud. We zijn van plan om ook deze markt te veroveren.'

Het  hoofdkantoor van Bynder is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf heeft naast kantoren in eerder genoemde plaatsen ook een vestiging in Rotterdam. Klanten zijn onder meer KLM en Puma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-16T14:02:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.