UWV rapporteert 84 datalekken bij AP

Dit artikel delen:
security

Uitkeringsinstantie UWV meldde in 2017 84 datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Op één situatie na zijn ook de betrokkenen geïnformeerd. In 2016 werden er nog zeventien datalekken gemeld. Dit blijkt uit het jaarverslag van de instantie over 2017.

Dat het aantal datalekken in het tweede jaar van de meldplicht hoger ligt komt volgens het UWV waarschijnlijk door grotere bewustwording en bekendheid van het verschijnsel datalek en een grotere geneigdheid om lekken te melden. Sinds 1 januari 2016 zijn bedrijven en overheidsinstellingen verplicht om ernstige datalekken bij de toezichthouder te melden. Ook is het in bepaalde gevallen verplicht om betrokkenen, zoals klanten of medewerkers, over een datalek te informeren.

Vooral bij brieven de fout in

De meldingen die vorig jaar werden gedaan hebben vooral betrekking op foutief geadresseerde brieven en het bijvoegen van rapportages van andere klanten aan verzonden brieven. ‘Bij meldingen ondernemen we direct actie om de schade en of de risico's van de incidenten te beperken. We analyseren regelmatig de meldingen om ontwikkelingen daarin te onderkennen en maatregelen te kunnen treffen om het risico op herhaling te verminderen’, aldus de instantie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-16T11:16:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.