Adviesbureau Robidus in handen van Aegon

Overname handen schudden

Aegon is met de Amsterdamse durfinvesteerder Avedon Capital Partners overeengekomen dat het Robidus overneemt. Het Haagse verzekeringsconcern betaalt een bedrag van tussen de vijftig en honderd miljoen euro voor het adviesbureau. De precieze overnamesom is niet bekendgemaakt.

Adviesbureau Robidus, opgericht in 2003, beleefde de voorbije jaren een stevige groei en winstgevendheid, voor alles te danken aan zelfontwikkelde software. Met de steun van Avedon, dat in september 2015 aan boord stapte, wist Robidus zijn inkomsten bijna te verdubbelen (tot  36,5 miljoen euro) en nam het personeelsbestand toe van tweehonderd tot 350 man. Ook onder de streep laat Robidus een opgaande lijn zien: de nettowinst steeg van vijf miljoen (2016) naar bijna zes miljoen euro in 2017, blijkt uit de jaarrekening.

Alfred Tulp van Avedon Capital Partners vertelt dat Robidus zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een tech-enabled bedrijf met een grondige kennis van de markt en een volledig dienstenaanbod. ‘We zijn ervan overtuigd dat Robidus met Aegon een strategische partner heeft gevonden om een ​​mooie toekomst voor het bedrijf te ondersteunen.’

Belangstelling

Volgens Tulp ging het initiatief voor de transactie met Robidus uit van zijn bedrijf. 'We bespeurden een groeiende belangstelling voor Robidus. Verschillende partijen, zowel strategen als financiële partijen, hadden zich als potentiële koper bij ons gemeld', liet Tulp door het FD optekenen. Daarop heeft Avedon vervolgens een veiling van beperkte omvang (controlled auction) georganiseerd waarbij een selecte groep kopers de gelegenheid kreeg een bod uit te brengen. Aegon kwam daarbij als winnaar tevoorschijn.

Met de transactie krijgt het in Zaandam gevestigde adviesbureau ruimte om verder te investeren in technologie voor de ontwikkeling van zijn dienstverlening. Voor Aegon zijn de activiteiten van Robidus een aanvulling op de bestaande diensten op het gebied van pensioenen en inkomensbescherming. Ook verwacht de verzekeraar bij de claimafhandeling van zijn inkomensverzekeringen te profiteren van de expertise van de nieuwe dochtermaatschappij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-18T14:59:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.