Britse overheid migreert politiedata naar AWS-cloud

cloud computing

Het Britse ministerie van binnenlandse veiligheid en justitie onderzoekt welke ict-partner hen kan bijstaan in de migratie van politiegegevens naar een cloudinfrastructuur van Amazon Web Services (AWS). De data van politie en openbare veiligheidsdiensten is nu nog opgeslagen in een verouderde infrastructuur van datacenters.

Het huidige systeem, dat door politie en wetshandhavingsinstanties wordt gebruikt, is volgens The Home Office, zoals het ministerie van justitie en veiligheid in Groot-Brittannië wordt genoemd, niet meer van deze tijd. Het zoekt een leverancier om zijn huidige programmateam te ondersteunen bij de migratie naar AWS. Dat melden verschillende Britse media, waaronder Channel Pro.

‘De politiesystemen waar het om draait, bevinden zich momenteel in een traditionele datacenteromgeving. De data biedt volgens politiediensten uitgebreide mogelijkheden om bovenop de informatie die nu via de Police National Computer (PNC) wordt gedeeld nog meer data uit te wisselen en beschikbaar te maken. De software en infrastructuur van het verouderde politiesysteem werkt nu niet naar behoren en is verouderd. Er ligt de wens om deze systemen naar Amazon Web Services te migreren’, schrijft het vakblad op basis van betrokkenen.

Ze benadrukken dat de migratie een hooggekwalificeerd team vereist dat in staat is om AWS-architectuur te ontwerpen ter ondersteuning van bestaande politiesystemen die zowel opslag-, netwerk- als computeronderdelen bevatten en ook de accreditatie van de architectuur in één stap ondersteunen. ‘Het team moet ook tests voor gebruikersacceptatie en go live-activiteiten ondersteunen tijdens de ontwikkeling en de overgang van het systeem, stellen de betrokkenen.’

Oracle. Java, WebLogic

Het ministerie zoekt een partij die essentiële kennis en ervaring heeft met het leveren en onderhouden van software, het werken met Oracle-database, Java EJB's, Weblogic Server, RHEL, Idam Solutions, beveiligde netwerken zoals PSN voor politiewerk en praktische kennis van AWS IaaS, PaaS en SaaS.

Het heeft ook een lijst met 'nice-to-have' vaardigheden en ervaring samengesteld, zoals werken in een complexe publieke sector of kritieke nationale infrastructuuromgeving en een bewezen staat van dienst in multi-supplier-omgevingen om organisaties samen te brengen en een ​​gezamenlijk doel te bereiken.

Het ministerie (The Home Office) heeft al een bestaand AWS-abonnement en het nieuwe team werkt vanuit kantoren in Croydon en Hendon. Dat team moet straks nauw samenwerken met een programmamanager, projectmanager, enterprise architect en een technisch architect die de nieuwe AWS-omgeving beheren. De sluitingsdatum voor het aanmelden van een samenwerking op het vlak van AWS is 28 augustus 2018.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-20T11:53:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.