Rubrik strikt oud-Cisco-topman Chambers

John Chambers wordt commissaris bij het jonge datamanagementbedrijf Rubrik. Chambers was tot eind 2017 het boegbeeld van Cisco en gaat het bestuur van Rubrik adviezen geven. Ook investeert hij in het Amerikaanse cloudbedrijf met Indiase roots.

Chambers was tussen 1995 en 2015 chief executive officer (ceo) bij Cisco. In deze periode groeide de jaaromzet van het netwerkbedrijf van zeventig miljoen dollar naar 47 miljard dollar. Eind juli 2015 nam Chuck Robbins het stokje over van Chambers. Eind 2017 legde hij ook zijn functie als bestuursvoorzitter bij Cisco neer.

Investeringsfonds

Na zijn vertrek bij Cisco richtte Chambers zijn persoonlijke investeringsfonds JC2 Ventures op. Dit fonds helpt bedrijven die vooroplopen in markttransities. Vanuit dat perspectief heeft de it-veteraan besloten om met Rubrik in zee te gaan. Volgens ceo Bipul Sinha helpt Rubrik organisaties bij de transitie naar de cloud. De producten van het bedrijf zorgen ervoor dat data niet meer in verouderde infrastructuur vastliggen en in flexibele cloudomgevingen kunnen worden gebruikt.

Gelijktijdig met de benoeming van Chambers, stelt Rubrik Avon Pura aan als chief information officer (cio). Hij is afkomstig van VMware, waar hij vice-president Business Applications was.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-24T15:12:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.