Telekom Healthcare lijft Finalist Noord Nederland in

Overname om beter in te spelen op digitalisering in pathologielaboratoria

Het Groningse it-bedrijf Finalist Noord Nederland komt in handen van Deutsche Telekom Healthcare Solutions (DTHS). De Nederlandse vestiging van het zorgdivisie van Deutsche Telekom vergroot daarmee zijn softwareportfolio voor het beheer van de processen in pathologielaboratoria.

De overname stelt DTHS in staat om beter in te spelen op de ontwikkelingen in de wereld van pathologielaboratoria. Zo zijn veel labs bezig met digitalisering van beeldmateriaal, met de inzet van kunstmatige intelligentie en moleculaire diagnostiek. De ict wordt steeds complexer. Bovendien consolideert de markt.

Zowel de locatie in Groningen als die van DTHS in Bunnik blijven behouden. Wel verdwijnt de naam Finalist Noord Nederland. Het bedrijf verwacht het aantal medewerkers na de overname uit te breiden. De ondernemingen vullen elkaar aan, meldt directeur Renna Plukker van DTHS. ‘Gezamenlijk en met klanten kunnen we meer vorm geven aan de ontwikkeling van innovatieve zorgconcepten.’ 

Informatie- en managementsysteem

Het belangrijkste product van Finalist Noord Nederland is het laboratoriuminformatie- en managementsysteem voor de pathologie LMS. Dit systeem beheerst, bewaakt en verbetert het logistieke proces in pathologielabs. Het gebruikt barcodes voor de identificatie van patiëntmateriaal.

Met LMS en de aanvullende modules voorkomen laboratoria veel handwerk, fouten en onnodige kosten. Finalist zorgt ervoor dat systeem is aangepast aan de werkwijze van afzonderlijke labs. De oorsprong van LMS is het systeem dat binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) werd ontwikkeld.

Finalist Noord Nederland heeft geen banden met de Rotterdams ict-dienstverlener Finalist die onder meer voor ggd's registratiesystemen ontwikkelt.

Databank voor pathologie

Deutsche Telekom Healthcare levert producten, diensten en advies voor pathologische labs, geboortezorg en ambulancezorg. DTHS heeft in opdracht van stichting Palga de landelijke databank voor pathologie ontwikkeld en beheert deze. In de databank komen alle excerpten (samenvattingen) van onderzoek door de 46 Nederlandse pathologielabs terecht. Daarnaast biedt de onderneming diverse informatiesystemen voor dergelijke laboratoria. Deze kunnen onder meer worden gekoppeld met erp-systemen van ziekenhuizen.

DTHS is onderdeel van de Deutsche Telekom groep.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-16T10:26:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.