Royal HaskoningDHV koopt simulatie-expert Lanner

Royal HaskoningDHV heeft het Britse software- en consultancybedrijf Lanner overgenomen voor een onbekend bedrag. Lanner biedt het pakket Witness waarmee klanten in met name de industrie voorspellende simulaties kunnen uitvoeren. Het advies- en ingenieursbureau is zich aan het versterken op ict-gebied; het kocht vorig jaar al het datasciencebureau Ynformed en nam een minderheidsbelang in HAL24K, een scale-up die zich bezighoudt met data-intelligence.

Volgens HaskoningDHV breidt het met de overname van Lanner zijn dienstverlening rondom investeringsbeslissingen en datagestuurde optimalisatie van productieprocessen uit met simulatiekennis en -technologie.

Lanner blijft opereren onder eigen naam en vanuit zijn kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf is actief in de levensmiddelenindustrie, productie-industrie voor consumentengoederen, de auto-industrie, energie- en nutsbedrijven, havens en luchthavens wereldwijd.

Digital twin

Volgens topman Erik Oostwegel helpt simulatie bedrijven om de impact van investeringen, die nodig zijn om marktveranderingen bij te houden, te voorspellen en te maximaliseren. Daarbij zet het bedrijf in op zogeheten digital twins en Lanner versnelt deze ontwikkeling. Inclusief de expertise van het Britse bedrijf kan HaskoningDHV klanten een ‘predictive digital twin’ – een digitale kopie van een productiemachine of gehele fabriek – leveren. Deze simulatie-oplossing is in staat is om bijvoorbeeld de optimale balans te vinden tussen kwaliteit en operationele kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-17T08:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.