ABN Amro en Dell openen datalab in Amstelveen

Dataistic Center

ABN Amro en Dell EMC hebben in Amstelveen een laboratorium voor dataonderzoek geopend. Op die plek met de naam Dataistic Center kunnen wetenschappers en studenten experimenten uitvoeren met data-analyses. De bedrijven leveren kennis en hardware om die experimenten te ondersteunen. Het centrum dat 31 januari 2019 officieel is geopend, is beschikbaar voor een brede groep wetenschappers.

Volgens beide partijen biedt het centrum toegang tot moderne hardware, expertise en support. In een persbericht over de opening van het datalab schrijven de bank en techleverancier dat gebruikers er toegang hebben tot moderne hardware en support voor het uitvoeren van experimenten.

Het centrum profileert zich vooral op het vlak van bankieren, ondernemen en technologische ontwikkelingen. Inmiddels zijn de eerste experimenten op het cluster gestart. 'Ook kunnen gebruikers data van andere gebruikers hergebruiken en zijn er netwerkmogelijkheden met gelijkgestemde data-professionals’, aldus ABN Amro en Dell EMC. 

Kankeronderzoek

Een groep studenten gebruikt het cluster bijvoorbeeld voor geavanceerde analyses voor kankeronderzoek. Dat gebeurt in samenwerking met Erasmus MC en UMCG. Tijdens hackathons zijn analyses gedaan op medische datasets.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-31T17:45:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.