Eerste toepassing iot-platform Haven Rotterdam is live

Haven Rotterdam

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de eerste toepassing van zijn internet of things (iot)-platform in gebruik genomen. Het betreft een hydro/meteo-oplossing. Via een uitgebreid netwerk van sensoren levert het systeem accurate en actuele waterdata (hydro) en weergegevens (meteo) voor met name scheepsverkeersplanning en -management.

De bouw van het iot-platform is een jaar geleden aangekondigd door de samenwerkende it-partners IBM, Cisco, Esri en Axians en nu, onder regie van het Havenbedrijf, opgeleverd.

Volgens de betrokken partijen is het de eerste keer dat het generieke IoT-platform wordt ingezet voor een missie-kritische applicatie bij de scheepvaart.

Binnen het nu opgeleverde hydro/meteo-systeem verkrijgt het havenbedrijf data over waterstanden, stroming, zoutgehalte, windsnelheid, windrichting via een combinatie van 44 sensoren in de haven, diverse voorspelmodellen, gegevens van Rijkswaterstaat en astronomische berekeningen.

   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-31T18:19:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.