Tuinbouwregio’s EU samen in big data-project

Dit artikel delen:

Foto via Wikipedia, Goldlocki, CC BY-SA 3.0

Vijf Europese tuinbouwregio’s roepen ict-bedrijven op om hen te helpen bij het onderling delen van productiedata en de verwerking van big data. Door beter gebruik van data hopen de regio’s de productie en transport van tuinbouwproducten efficiënter te maken. Dat schrijft het vakblad Groenten & Fruit.

Eén van de initiatiefnemers is Greenport West-Holland, een samenwerkingsverband van tuinbouwbedrijven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen in Zuid-Holland. Ook WageningenUR doet mee. De andere vier deelnemers in het Europese project zijn tuinbouwclusters in Andalusië (Spanje), Pays de la Loire (Frankrijk), Transsylvanië (Roemenië) en Emilia Romagna (Italië).

De vijf regio’s hebben het samenwerkingsproject opgezet om de inzet van data in de tuinbouw te stimuleren. Het gaat daarbij onder meer om het verzamelen van productiedata, het uitwisselen van big data in de keten en het ontwikkelen van nieuwe IoT-toepassingen. Het project kreeg de naam Track en wordt deels bekostigd door de Europese Unie en door regionale overheden, schrijft Groenten & Fruit.

Pilotprojecten

Om de inzet van nieuwe data-technologie in de tuinbouw te stimuleren, is het de bedoeling om enkele pilotprojecten op te zetten. Ict-bedrijven kunnen projecten voorstellen. Uiteindelijk beslist een onafhankelijke commissie welke voorstellen als pilotproject kunnen worden uitgewerkt. In de commissie neemt onder meer de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland zitting.

Het project krijgt binnenkort een eigen website en er zullen evenementen worden georganiseerd voor bedrijven uit de tuinbouw- en ict-sectoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-01T11:08:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.