CCS en Postex koppelen verzekeringssoftware

Cyberverzekering

Softwareleverancier Combined Computer Services (CCS) uit Woerden en Postex uit Amsterdam hebben deze week een partnerovereenkomst getekend waarbij ze verzekeringssoftware koppelen. Verzekeringsbedrijven die werken met de backoffice-oplossing Level van CCS kunnen zo eenvoudig gebruik maken van het Postex-cloudplatform voor klantcommunicatie.

In de loop van 2019 zal de koppeling tussen Level en Postex beschikbaar komen via de Marketplace. Dit is het door CCS gecreëerde integratieplatform dat eind vorig jaar is geïntroduceerd. ‘Verzekeringsbedrijven kunnen met behulp van Postex via diverse kanalen eenvoudig communiceren met zowel eindklanten als adviseurs, versneld digitaliseren en iDEAL-betaalmogelijkheden aanbieden’, aldus beide bedrijven.

Verzendproces

"Met het aangaan van dit partnership met CCS verstevigen wij onze positie binnen de verzekeringssector’"

Postex faciliteert het complete verzendproces en zorgt voor de documentstromen rondom prolongatieoutput, aanmaningen, mutatiebrieven en overige correspondentie. Naast compleet inzicht in de verzendstatus van uitgaande berichten kunnen verzekeringsbedrijven gebruik maken van digitaliseringscampagnes waarmee fysieke post kan worden uitgefaseerd. ‘Ons platform wordt inmiddels door tientallen verzekeringsbedrijven intensief gebruikt. Met het aangaan van dit partnership met CCS verstevigen wij onze positie binnen de verzekeringssector’ aldus Hans de Wit, commercieel directeur en verantwoordelijk voor partnerships binnen Postex. De additionele intermediairmodule van Postex geeft serviceproviders en verzekeraars mogelijkheden om verstuurde berichten ook ter inzage aan te bieden aan aangesloten tussenpersonen.

Procesvoordelen

Ook Arnold Barendrecht, commercieel directeur van CCS stelt dat de koppeling met Postex leidt tot een efficiëntere klantencommunicatie binnen de verzekeringsbranche. ‘In een markt waar de druk op de kosten hoog is, bieden wij een oplossing waarmee procesvoordelen behaald kunnen worden. Daarnaast werkt Postex al naar volle tevredenheid samen met diverse klanten van ons, zoals bijvoorbeeld DAK Intermediairscollectief, ABW Verzekeringen en Woongarant Volmacht. Wij kiezen dus voor de integratie met een bewezen oplossing’ meent Barendrecht.

CCS en Postex

CCS is al dertig jaar actief als leverancier van software voor de verzekeringsmarkt (verzekeraars, (beurs)makelaars, serviceproviders en tussenpersonen). Bij het bedrijf uit Woerden werken zo’n 130 medewerkers.

Postex, opgericht in 2014, levert een online cloudplatform voor klantencommunicatie. Het bedient voornamelijk woningcorporaties en verzekeraars. Het bedrijf nam begin dit jaar O3Spaces over. Dit met het doel om uit te breiden naar de publieke sector. Daarnaast zijn de documentbeheerdiensten geïntegreerd in Postex.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-01T14:02:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.