WeTransfer scoort 35 miljoen bij HPE Growth en Highland

Het Nederlandse WeTransfer, aanbieder van online-bestandsdeling, haalt tijdens zijn tweede investeringsronde 35 miljoen euro op. Het geld komt van investeringsmaatschappij Highland Europe, dat in 2015 ook al 22 miljoen euro in het bedrijf stak, en HPE Growth. Met de nieuwe middelen wil WeTransfer talent aantrekken om zijn tools sneller te ontwikkelen.

WeTransfer, in 2009 opgericht, biedt diensten om bestanden te delen. De organisatie zegt dat er wereldwijd vijftig miljoen gebruikers zijn, die een miljard bestanden delen. Daarnaast biedt het tools voor ‘de creatieve gemeenschap’, zoals de mobiele app Collect, de schetstool Paper en de presentatietool Paste.

Gordon Willoughby, topman bij WeTransfer, vertelt dat het met de investering nieuwe tools wil ontwikkelen en de huidige tools snel wil opschalen. Hij zegt in de herfst met een nieuwe product-roadmap te komen.

Tijdens de financieringsronde zijn de belangen van enkele bestaande aandeelhouders verkocht, waaronder WeTransfer-medeoprichter Ronald Hans (die zich ook wel Nalden noemt). Hans is een nieuw bedrijf begonnen: Adelee, een leverancier van een adviesapp voor ouders. Zijn plek in de raad van commissarissen is overgenomen door Jonne de Leeuw (van HPE Growth). Deze bestaat uit naast De Leeuw uit Bas Beerens (oprichter WeTransfer), Irena Goldenberg (Highland Europe) en Tony Zappalà (Highland Europe).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-20T09:59:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.