Amsterdams MonetDB sluit deal met Servicenow

Handen schudden

Het Amsterdamse databasebedrijf MonetDB Solutions heeft een deal gesloten met Servicenow. De overeenkomst bestaat uit een investering en een integratie van de databasetechnologie van MonetDB in de servicemanagementtoepassing Now Platform van Servicenow. Het is niet bekend hoeveel geld met de plannen is gemoeid.

Met de samenwerking hoopt MonetDB Solutions zijn dienstverlening naar grote ondernemingen te verbeteren. Organisaties die de databaseproducten inzetten, zouden ermee hun digitale activiteiten kunnen versnellen en opschalen. ‘Samen met Servicenow bouwen we onze database-as-a-service-omgeving verder uit’, vertelt ceo en medeoprichter Martin Kersten van MonetDB Solutions.

Voor Servicenow leidt de integratie met de Amsterdamse opensourcedatabase-technologie tot meer analysecapaciteit van zijn serviceplatform. Vooral de grootste gebruikers van dit platform zullen grotere transactiesnelheden ervaren. Het gaat dan onder meer over de reactiesnelheid van de applicaties waarmee zij werken.

Big data en bi

MonetDB Solutions is een afsplitsing van Centrum Wiskunde & Informatica (CWI). De organisatie legt zich toe op doorontwikkeling van en advies over databasemanagementsysteem MonetDB. Het systeem wordt veel gebruikt voor analyse op big data en voor bedrijfsinformatie, en dan met name in de markten telecom, zorg en onderwijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-02T11:59:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.