NXP steekt 8 miljoen in Kalray voor autonoom rijden

NXP Semiconductors investeert acht miljoen euro in Kalray, een Franse fabrikant van manycore-processors voor nieuwe intelligente systemen. De Nederlandse chipfabrikant wil de Kalray MPPA (Massively Parallel Processor Array) combineren met zijn automotive-oplossingen om zijn platform voor autonoom rijden te versterken.

NXP krijgt in ruil voor de kapitaalsinjectie een belang van bijna tien procent. De investering volgt op een vorig jaar op de technologiebeurs CES aangekondigde samenwerking.

NXP biedt onderliggende technologie voor het ontwikkelen van advanced driver-assistance systems (adas) en systemen voor autonoom rijden. Met intelligente processoren van Kalray, die grote hoeveelheden data direct kunnen verwerken en analyseren, verwacht NXP zijn platform te verbeteren en schaalbaar te maken. De oplossing bestaat uit cpu-processing, neural network computing, functionele beveiliging en een geoptimaliseerde tool chain.

Kalray uit Montbonnot (in de buurt van Grenoble) is een in 2008 gestarte spin-off van het Franse atoomagentschap CEA (Commissariat à l’Énergie Atomique). De intelligent processors van het bedrijf worden met name gebruikt in snelgroeiende sectoren als new-generation networks (intelligent data centers), autonoom rijdende voertuigen, zorgapparatuur, drones en robots. Kalray levert naast de chips ook elektronische borden en software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-06T11:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.