Argaleo brengt tool voor anderhalvemetersamenleving

Argaleo heeft een online-tool ontwikkeld waarmee gebruikers snel inzicht krijgen in de capaciteit van een buitenruimte. Dit hulpmiddel biedt autoriteiten de mogelijkheid te bepalen hoeveel mensen in een bepaalde locatie zijn toe te laten zonder de regel om anderhalve meter afstand te houden (social distancing) te overtreden.

Het databedrijf uit Den Bosch stelt de tool beschikbaar aan professionals in het domein van de openbare orde en veiligheid. Denk hierbij aan veiligheidsregio’s, gemeenten en politie. Volgens Jeroen Steenbakkers, directeur van Argaleo, hebben al enkele gemeenten en veiligheidsregio's interesse getoond. Ze testen de tool thans uit.   

Argaleo denkt met de tool drukte in parken, rijen voor de bouwmarkt en samenscholing van jongeren te kunnen voorkomen. Het is voor autoriteiten lastig om te bepalen wat wel en niet kan. Steenbakkers zegt: 'Wat is de afmeting van het park? Hoe groot mag de wachtrij zijn? Hoeveel mensen kunnen er veilig op het plein? De tool geeft antwoord op deze vragen.'

De tool is beschikbaar in een digitale 3d-kaart van Nederland, een zogenaamde digital twin. De gebruiker zoomt in op het beoogde gebied en tekent een vlak in de 3d-kaart. Bijvoorbeeld een park of een trottoir voor de supermarkt. Het geeft dan zowel de oppervlakte als de capaciteit in aantal personen aan. In de berekening wordt rekening gehouden met de anderhalvemeterregel. 

In samenwerking met de autoriteiten en specialisten wordt de tool doorontwikkeld om nog beter te kunnen ondersteunen bij de uitdagingen van deze partijen. Frank Wijnveld, directeur CrowdProfessionals, heeft het hulpmiddel al uitgetest. Hij noemt de tool nuttig voor gemeenten en gebiedsbeheerders. Ook denkt hij aan het management van instroom, verblijf en uitstroom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-28T11:59:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.