Cegeka neemt Nederlandse dataspecialist over

België en Nederland

Het Belgische Cegeka neemt alle aandelen van consultancybureau Finavista In Nederland over. Finavista, actief op het gebied van datamigratie, data governance, datakwaliteit en data-analyse, blijft onder de eigen naam opereren.

Finavista heeft zijn hoofdkwartier in Utrecht en heeft 35 mensen op de loonlijst staan. Tot klanten horen verzekeraars en pensioenuitvoerders, maar ook ondernemingen in de logistiek, zorg en (semi)overheid. Het bedrijf heeft ook een eigen software-oplossing ontwikkeld (Smart Software Suite) voor diverse data-gerelateerde vraagstukken als dataconversie en datamanagement. Hoeveel Cegeka voor de overname betaalt, is niet bekendgemaakt.

‘De overname van Finavista past in de strategie van Cegeka om in te spelen op de steeds grotere rol die data spelen in de beslissingen die een organisatie dagelijks moet nemen’, zegt Stijn Bijnens, ceo van Cegeka. ‘Voor Finavista biedt de aansluiting bij Cegeka mogelijkheden voor verdere groei in dienstenontwikkeling en marktverbreding.’

Cegeka, in 1992 opgericht door André Knaepen, heeft zijn hoofdkwartier in Hasselt. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige groei, met jaarlijkse omzetstijgingen van vijftien tot twintig procent. Het bedrijf draait nu een omzet van 561 miljoen euro en heeft zesduizend mensen in dienst over heel Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-04T10:17:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.