Rabobank steunt datascience-startup Dutch Analytics

Groei uitbreiding

Dutch Analytics uit Den Haag heeft financiering bij de Rabobank opgehaald om zijn orkestratiesoftwareplatform Xenia verder te ontwikkelen. Xenia helpt bedrijven om hun datascience-modellen te verbeteren, te beheren en te integreren met bestaande systemen.

De financiering vanuit het Rabobank Startup & Scale-Up Team is een aanvulling op de investering van twee miljoen euro die Dutch Analytics eind 2019 ontving van venture capital firma Global Founders Capital en bouwconcern BAM. Eerdere financieringen vanuit het Rabobank Start-up & Scale-up team zijn gegaan naar Magnet.me en Cybersprint.

Dutch Analytics is opgericht in december 2016 en bestaat nu uit een team van twintig medewerkers. Het idee achter het Xenia-platform is ontstaan omdat het zonder diepgaande kennis van cloudtechnologie en softwareontwikkeling lastig is datascience-modellen op betrouwbare wijze werkend te krijgen en mee te laten draaien in een bestaande it-omgeving. Met als resultaat dat het grootste deel van de modellen nooit in gebruik wordt genomen.

Koppelen

'Uit eigen ervaring weten we dat het ontwikkelen van datagedreven modellen maar de helft van de oplossing is', zegt directeur Yannick Maltha. 'De andere helft gaat zitten in het ontwikkelen van infrastructuur om modellen operationeel te krijgen, te beheren en vervolgens te kunnen delen. Dat geldt voor zowel geavanceerde modellen zoals machine learning, maar ook code voor statistische modellen en berekeningen. Denk aan een datascienceteam binnen een verzekeraar die fraude wilt bestrijden, of een webshop van een retailer die 24/7 opdrachten moet verwerken om klanten zo snel mogelijk te bedienen.'

Het orkestratiesoftwareproduct van de startup stelt bedrijf bedrijven in staat hun modellen en scripts op een eenvoudige en schaalbare manier in gebruik te nemen en met bestaande systemen te koppelen. Zij hoeven daarbij geen uitgebreide ervaring met cloudtechnologieën in huis te hebben, aldus Dutch Analytics. Klanten zijn onder andere Prorail, Arcadis en Asset Rail.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-11T14:25:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.