Leaseplan stapt in slim laden via startup PowerD

Platform en slimladen-app verschijnen als whitelabel in de markt

Door een meerderheidsbelang te nemen in de Amsterdamse startup PowerD, stapt Leaseplan in de markt van slimme laadoplossingen voor elektrische auto’s. Leaserijders kunnen hun elektrische auto opladen op het moment dat groene stroom het best en goedkoopst beschikbaar is.

PowerD ontwikkelt producten om elektrisch autorijden te verduurzamen. Het gaat om een platform met een gebruikersapp om slim te laden, om software die het batterijniveau optimaliseert en om software waarmee bedrijven hun gehele energieketen beheren. Volgens Leaseplan, een van ‘s lands grootste leasemaatschappijen, besparen klanten er geld en CO2-uitstoot mee.

Vooralsnog is alleen het platform met de app operationeel. Software bepaalt wanneer het aanbod van groene stroom het hoogst is en dus de prijs het laagst. Op dat moment begint het laden via de laadpaal. Medeoprichter Pieter Willems vertelt dat werkgevers via het platform zelf een duurzaam energie-ecosysteem kunnen inrichten waarbij ze het meeste baat hebben. ‘De elektrische auto is daarbij een fantastisch hulpmiddel, doordat je er bijvoorbeeld overdag op kantoor goedkoop zonnestroom in kunt opslaan en ’s avonds thuis de stroom er weer uit kunt halen om mee te koken en televisie te kijken.’

Launching customer

"Leaseplan bezit het grootste elektrische wagenpark van Europa"

Leaseplan is de eerste klant die het slimladen-platform afneemt. Vorig jaar experimenteerde de leasemaatschappij er al mee. Dat gebeurde onder de eigen medewerkers, die sinds 2019 allemaal volledig elektrisch rijden. Tegen het eind van dit jaar verwacht de onderneming nog eens drieduizend Nederlandse automobilisten met een elektrische leasebak via Leaseplan aan te sluiten op het platform. Daarna komen leaserijders in andere Europese landen aan de beurt.

Hoewel Leaseplan een meerderheidsbelang in PowerD neemt, zal het platform en de app als whitelabel in de markt verschijnen. Dan zijn deze dus beschikbaar voor andere bedrijven met een groot eigen wagenpark. De oprichters van PowerD vinden Leaseplan een logische partner. Volgens hen bezit de leasemaatschappij het grootste elektrische wagenpark van Europa en heeft deze een uitgesproken groene ambitie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-12T15:53:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.