Astrid Boeijen is ceo Brightlands-campus Heerlen

De Brightlands Smart Services Campus in Heerlen

Huidig CBS-directeur in Heerlen op het gebied van dataservices, research en innovatie Astrid Boeijen wordt de nieuwe ceo van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Ze volgt Theo van Kessel op die de functie sinds vorig jaar september op interim-basis bekleedde. In haar nieuwe rol is zij verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de campus, waaronder het nationaal en internationaal positioneren ervan.

De Brightlands Smart Services Campus, opgericht in 2015, is een initiatief van de provincie Limburg, pensioenuitvoerder APG en Universiteit Maastricht met de gemeente Heerlen als strategisch partner. Brightlands Smart Services Campus is onderdeel van Brightlands, bestaande uit nog drie campussen in Geleen, Maastricht en Venlo met ruim 24.000 ondernemers, onderzoekers en studenten. 

Bij de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen staan data science en de ontwikkeling van nieuwe slimme digitale diensten centraal. Inmiddels zijn tachtig bedrijven en instellingen waaronder Conclusion Zuyd en Accenture verbonden aan de campus. Verder is de Campus thuisbasis van Biss, het wetenschappelijke instituut van de Universiteit Maastricht op de campus en biedt het een studie- en stageplek aan studenten van onder meer de Hogeschool Zuyd, de Universiteit Maastricht en de Open Universiteit. 

In haar nieuwe baan wil Boeijen bijdragen aan de toekomst van Limburg. ‘Mijn ambitie is om van de Brightlands Smart Services Campus een campus van nationaal belang te maken op het gebied van data en smart services en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van de Limburgse economie en samenleving.’ 

Astrid Boeijen

Astrid Boeijen werkte sinds 2015 als vestigingsdirecteur en hoofddirecteur Dataservices, Research en Innovatie bij het CBS in Heerlen. In die rol was zij onder andere nauw betrokken bij de oprichting van het CBS Center for Big Data Statistics. Ook stuurde ze het grote ict- en veranderprogramma Phoenix+ aan, met een omvang van 41 miljoen euro. Eerder vervulde ze diverse leidinggevende functies bij de Universiteit Maastricht. Ze studeerde organische chemie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Astrid Boeijen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-10T11:16:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.