Mendix zet voet aan de grond in Azië

Eerste verkoopkantoor geopend in Singapore

Singapore

Leverancier van low-code-ontwikkelplatform Mendix opent nog dit jaar een nieuw kantoor in Singapore. Met de nieuwe vestiging focust het bedrijf zich op landen als China, India, Japan, Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf verwacht ongeveer dertig werknemers in de regio toe te voegen en is van plan om voor het einde van dit jaar het wereldwijde personeelsbestand met ongeveer een kwart uit te breiden, tot meer dan duizend werknemers.

Dit maakt Mendix-ceo Derek Roos bekend tijdens de online-versie van Mendix World. De low-code-ontwikkelaar heeft al een kantoor in India, gehuisvest bij moederbedrijf Siemens, maar daar werken alleen ontwikkelaars. Het nieuw te openen kantoor in Singapore is het startsein voor de uitbreiding van de commerciële activiteiten in Azië en Australië.  

Daarbij zal het bedrijf ook gebruikmaken van de kracht en ervaring van Siemens Digital Industries Software op deze continenten, evenals van bestaande partnerrelaties. De ambitie is om in 2021 hier door te breken. 

Daarnaast geeft Roos aan dat de onderneming vorig jaar een omzet van meer dan honderd miljoen euro heeft behaald. ‘De omzet van Mendix is in 2020 net zo snel gegroeid als in de laatste drie jaar en deze groei wordt naar verwachting voortgezet.' Roos voorziet dat de jaarlijkse terugkerende inkomsten in de komende achttien maanden verdubbelen. Exacte cijfers noemt hij niet.

Profiteren van corona

De wereldwijde corona-pandemie heeft Mendix, onderdeel van Siemens, in elk geval geen windeieren gelegd. Zo werden in de eerste acht maanden van 2020 meer dan 120.000 apps gebouwd. Deze apps worden wekelijks door zo’n tien miljoen gebruikers geraadpleegd. Ook met de Mendix Maker-gemeenschap van ontwikkelaars gaat het goed. Het aantal gebruikers is dit jaar namelijk verdubbeld naar zo’n 200.000 developers.

Gisteren introduceerde Mendix ook een nieuwe versie van zijn platform: Mendix 9. Dit platform is volgens de onderneming een alles-in-één low-code-platform waarbij gebruikers intelligente automatisering kunnen toepassen om complexe workflows en processen te digitaliseren. Ook kunnen ze gebruikmaken van uitgebreide ai-tools om de kwaliteit van applicaties te verbeteren. Johan den Haan, cto van Mendix, geeft aan dat het platform met het product Data Hub ook een oplossing biedt voor data-integratie. Hiermee heeft het ontwikkelteam volgens hem de beschikking over alle databronnen van de organisatie.

Mendix is nu ook het cloudplatform dat het hart vormt van Xcelerator, het geïntegreerde portfolio van software en diensten van Siemens dat zich focust op versnelling van de digitale transformatie bij bedrijven. Het product Data Hub versterkt hierbij de kracht van Xcelerator waardoor industriële klanten systemen en software kunnen samenbrengen in een geïntegreerd platform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-02T12:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.