Epd’s van Epic zijn compatibel met Intersystems Iris

arts

De Amerikaanse dataspecialist Intersystems kondigt aan dat het nieuwste elektronisch patiëntendossier van Epic Systems ondersteund wordt door zijn Iris-dataplatform. Intersystems Iris is dus voortaan beschikbaar voor Epic-klanten, ook in België.

Epic maakt al decennialang gebruik van technologie van Intersystems, maar is vanaf nu ook compatibel met het Iris-dataplatform. Op die manier kunnen klanten van Epic grotere datasets raadplegen, om artsen sneller toegang te geven tot informatie en algemene patiëntengegevens. Iris verbetert bovendien de zogenaamde ‘asynchrone mirroring’, een sleutelfunctie die essentieel is voor de schaalbaarheid en het herstel van data na een noodgeval.

Epic Systems is een Amerikaanse softwareontwikkelaar uit Wisconsin die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van elektronische patiëntdossiers. Het bedrijf claimt dat bijna twee derde van alle elektronische patiëntendossiers in de VS gebruikmaken van hun technologie. In Nederland heeft het bedrijf een kantoor in ’s-Hertogenbosch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-05T11:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.