Newion steekt twee miljoen in Objective Platform

Objective Platform heeft een financiering van twee miljoen euro ontvangen in een investeringsronde onder leiding van Newion. Het bedrijf uit Amsterdam levert software om marketingresultaten te meten en te verbeteren. Met het kapitaal wil Objective Platform zijn aanwezigheid vergroten in Europa en Azië.

Naast Newion hebben Robbert Visser (voormalig financieel directeur van webbureau Dept) en de huidige investeerder The Hatch Firm aan deze ronde deelgenomen.

In 2014 richtten Willem van der Weide en André Merkus Objective Platform op met als doel bedrijven te helpen controle te krijgen over hun media-investeringen. Met de door het bedrijf ontwikkelde software kunnen digitale en traditionele mediakanalen worden doorgemeten in zogeheten marketing measurement modellen. Met de inzichten die dit oplevert, kunnen marketeers hun campagnes en mediamix scherpstellen.

Klanten zijn Deutsche Telekom Group, Coolblue en Vattenfal. Recent opende Objective Platform kantoren in Londen en in Singapore; die laatste als springplank naar de Aziatische markt. Volgens Newion liggen er volop groeikansen voor het bedrijf omdat marketing in toenemende mate wordt beïnvloed door modellen en statistische mogelijkheden.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-16T11:22:00.000Z Rik Sanders