Mobiel dataverbruik sterk omhoog

Inloggen met gsm

In het derde kwartaal van dit jaar verbruikten Nederlanders aanzienlijk meer mobiele data dan in voorgaande kwartalen. Het dataverbruik was 264 miljard mb, een toename van 20 procent vergeleken met het kwartaal daarvoor.

Een mogelijke verklaring voor de toename is dat mensen meer buiten waren in de zomermaanden en dus meer gebruikmaakten van hun mobiele data en minder van wifi, stelt de ACM. 

Na een stijging in het eerste halfjaar, daalde het aantal belminuten voor vaste telefonie weer tot het niveau van voor corona. Ook het aantal mobiele belminuten daalde met ongeveer 10 procent ten opzichte van het tweede kwartaal.

In totaal zijn 7,5 miljoen huishoudens aangesloten op internet. Daarvan zijn er iets meer dan 4 miljoen huishoudens met een internetverbinding van 100 Mbps (Megabit per seconde) of hoger.

Steeds meer mensen nemen een internetverbinding op basis van glasvezel, dit gaat ten koste van koper en kabel. In het derde kwartaal hadden ruim 1,5 miljoen huishoudens een internetverbinding via glasvezel. Dat zijn er 59.000 meer dan in het tweede kwartaal. Ongeveer 6 miljoen huishoudens hebben een internetverbinding op basis van koper of kabel, 22.000 minder dan in het kwartaal daarvoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Las ik laatst niet ergens dat Google de 'phone home' frequentie en datahoeveelheid bij de laatste update heeft verhoogd ? Als ik me goed herinner met zoiets als 'maar' 15%.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-22T11:54:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.