Matrixian versterkt zich met AR-Producties

virtual reality in het onderwijs

Datatechnologiebedrijf Matrixian Group uit Amsterdam neemt per 1 september AR-Producties over. Deze specialist met kantoren in de hoofdstad en de hofstad levert oplossingen op het gebied van augmented reality (ar), virtual reality (vr) en mixed reality (mr). Met de overname wil Matrixian zijn datavisualisaties verdiepen en verfraaien.

AR-Producties richt zich met zijn hard- en software op het gebied van extended reality (xr), de overkoepelende term voor ar, vr en mr, op de zakelijke markt. Het bedrijf helpt klanten met campagnes en projecten om producten en diensten op een interactieve manier aan de man te brengen. Klantervaringen staan daarin centraal.

BAM Wonen is in 2020 gestart met de bouw van appartementen voor werkende jongeren in Utrecht Leidsche Rijn. De bouw vindt plaats voor conceptontwikkelaar Change=, een ontwikkelaar die zich focust op betaalbare woningen voor jongeren in het stedelijk gebied.

Zo heeft AR-Producties voor BAM Wonen een ar-applicatie ontwikkeld die het mogelijk maakt om de bouwplaats te verrijken met digitale content. Zo kunnen kopers van een huis of een appartement het eindresultaat alvast in ar zien, terwijl de bouw in volle gang is. Andere voorbeelden van opdrachten zijn een ar-app voor de gemeente Groningen waarin inwoners tips krijgen over hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een groenere stad en een Snapchat-filter waarin het Wellant College visueel laat zien welke opleidingen het te bieden heeft. Het filter vormde een alternatief als vervanging van de fysieke open dag die vanwege de coronacrisis niet door kon gaan.

Hoger niveau

Luke Liplijn, directeur Matrixian Group, ziet met het aantrekken van AR-Producties een kans de datavisualisaties van zijn bedrijf naar een volgend niveau te tillen en daarmee waarde toe te voegen aan de bedrijfsprocessen van klanten. 'Extended reality is niet nieuw, maar wel een technologie die rijp is voor de zakelijke markt.  

Eind vorig jaar kocht Matrixian ook al de aanbieder van lokaal nieuws Drimble. Samen met de stichting Rooftop Revolution is het bedrijf recent genomineerd voor een Computable Award 2021, in de categorie Digital & E-commerce, voor de oplossing de Duurzame Daken Kansenkaart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-09T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.