OS-Climate strikt Red Hat als lid

IBM-dochter Red Hat, leverancier van opensource-oplossingen, heeft zich aangesloten bij OS-Climate (OS-C), een door de Linux Foundation gesteund opensource-project dat de technologie en dataplatformen ontwikkelt om de klimaatverandering aan te pakken.

Red Hat gaat met OS-C meewerken aan een open platform voor gegevensinvoer, -verwerking en -beheer. Leden van OS-C werken hiermee samen aan het standaardiseren en verbeteren van de nauwkeurigheid van meetgegevens rond klimaat-, milieu-, sociale en bestuurscriteria (ESG). De resulterende bibliotheek van openbare en particuliere bronnen wordt vervolgens ter beschikking gesteld aan bankiers, vermogensbezitters, vermogensbeheerders en regelgevers. Dat moet hen informeren bij de beoordeling van klimaatrisico's en -kansen als onderdeel van financiële besluitvorming.

Om geldstromen af te stemmen op de fysieke en economische marktgevolgen van klimaatverandering, hebben financiële instellingen en banken een duidelijker beeld nodig van de groeiende gegevensstroom. Daarom bouwt OS-C aan zijn OS-Climate Data Commons, een open platform dat gestructureerde en ongestructureerde gegevens, financieel-economische dossiers en bedrijfs-pdf's tot wetenschappelijk en marktonderzoek, samenbrengt in eenzelfde gegevensbibliotheek. Deze aanpak is een cruciaal onderdeel voor het dichten van het gat van 1,2 biljoen dollar per jaar aan investeringen die nodig zijn om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te halen.

Als onderdeel van zijn lidmaatschap zet Red Hat een team van acht solutions architects, data engineers en software engineers in voor het project.

Andere leden van OS-C zijn Allianz, Amazon, BNP Paribas, Goldman Sachs, KPMG, Microsoft, de Net Zero Asset Owner Alliance en nog veel toonaangevende bedrijven. Het ledenaantal is verdrievoudigd sinds de lancering van de gemeenschap in september 2020.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-10T10:13:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.