BKR verbetert kredietinformatie met Human Inference

Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) gebruikt sinds kort software van ict-bedrijf Human Inference ter verbetering van de informatie over de financiële situatie van consumenten. Daartoe integreerde het bureau de databewakingstool Datahub in zijn nieuwe Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI).

Datahub is software die het mogelijk maakt om efficiënt, accuraat en AVG-proof te werken met grote hoeveelheden data. BKR gebruikt de toepassing om gegevens over kredieten en eventuele betalingsachterstanden van consumenten te bewaken en controleren.

De gegevens zijn afkomstig van ruim 240 kredietverstrekkers, die ze registreren in een nationaal kredietregister. Daarin staat informatie over ongeveer elf miljoen Nederlanders. De informatie wordt gedeeld met klanten van BKR, die ermee de kredietwaardigheid van consumenten beoordelen.

Matching algoritmes

De software van Human Inference gebruikt zogeheten matching algoritmes. Deze koppelen persoonsgegevens aan informatie over kredietbedragen, looptijd en aflossingstermijn, zoals beschikbaar in het CKI. Volgens de leverancier zorgt dit voor borging van de datakwaliteit in dit kredietinformatiesysteem.

Het BKR bouwde het CKI zelf, maar besloot qua databewaking te kiezen voor standaardsoftware die in de cloudomgeving van Microsoft Azure draait. Dit levert een ‘aanzienlijke kostenbesparing’ op ten opzichte van nieuwbouw, aldus het kredietbureau.

Human Inference heeft zijn hoofdkantoor in Arnhem en is ruim 35 jaar actief in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-12T16:51:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.