Thoughtspot haalt honderd miljoen dollar op

Cloudeducatie

Cloudspecialist Thoughtspot heeft in een Series F-kapitaalronde 100 miljoen dollar opgehaald. Zowel bestaande als nieuwe investeerders namen aan de kapitaalsinjectie deel. Thoughtspot wordt nu gewaardeerd op een waarde van 4,2 miljard dollar.

Twee jaar na de vorige kapitaalronde (toen 248 miljoen dollar werd opgehaald tegen een waardering van 1,95 miljard dollar) is Thoughtspot sterk gegroeid. De nieuwe investering wordt gebruikt om die groei te versnellen. Het bedrijf wil dit doen door te focussen op de rollen waarop de hele moderne data stack is gebaseerd: analisten, data engineers en ontwikkelaars. Dataprofessionals hebben tools nodig om data beter te modelleren, snel nieuwe projecten te starten en self-service voor eerstelijnsgebruikers mogelijk te maken.

Cloud-first-onderneming

"Bedrijven verplaatsen niet alleen hun data naar de cloud, ze geven hun volledige data stack opnieuw vorm"

In 2020 nam Thoughtspot de strategische beslissing om te transformeren naar een ‘cloud-first’-onderneming. In het najaar introduceerde het zijn Modern Analytics Cloud, de eerste saas-oplossing met een eenvoudige, open en programmeerbare gebruikerslaag voor de data stack. Sindsdien is er een stevige verschuiving geweest in het analytics-ecosysteem, omdat bedrijven niet alleen hun data naar de cloud verplaatsen, maar hun volledige data stack opnieuw vormgeven.  

Het afgelopen jaar nam de jaarlijks terugkerende omzet uit cloudproducten bij Thoughtspot met meer dan 250 procent toe. De cloudproducten zijn nu goed voor meer dan de helft van de jaarlijkse terugkerende omzet. Verder kocht afgelopen jaar 85 procent van de nieuwe klanten cloudoplossingen. Een kwart van die aankopen waren investeringen van zes cijfers.

Integraties en samenwerkingen

Thoughtspot heeft integraties en samenwerkingen met Snowflake, Databricks, Amazon Web Services, Microsoft Azure, GoogleBigQuery, DataRobot, dbt Labs, Dremio en Starburst. Met zijn live analytics-oplossingen kunnen organisaties op een intuïtieve en interactieve manier profiteren van innovaties in het cloud-ecosysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-16T10:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.