Investeerder Peak biedt Duitse startup groeigeld

Datamanagement cloud computing as-a-service

Amper drie maanden na oprichting ontvangt de Berlijnse leverancier van datamanagementtoepassingen Tilo 1,2 miljoen euro groeikapitaal van enkele investeerders onder leiding van Peak Capital uit Amsterdam. Aanleiding voor de investering was het besef dat Peak worstelde met data en dat Tilo daarvoor een oplossing biedt, vertelt Madeline Lawrence. Zij leidt de activiteiten van Peak in de Duitstalige regio.

Tilo ontwikkelt software waarmee organisaties grote aantallen data uit verschillende bronnen en in verschillende formaten kunnen vergelijken om zo snel juiste beslissingen te nemen. Volgens het bedrijf kan de serverloze technologie worden ingezet voor uiteenlopende doeleinden, zoals fraudedetectie, antiwitwascontroles, gegevensveiligheidscontrole en bron- en contactonderzoek in verband met Covid-19-besmettingen.

'Bedrijven verzamelen steeds meer data, maar kunnen deze niet goed gebruiken', vertelt directeur Steven Renwick van Tilo. 'Daardoor verliezen de data hun echte waarde, tenzij ze die data goed kunnen organiseren en verbinden.' Volgens hem gebeurt het zoeken, matchen en evalueren van gegevens bijna in realtime, ongeacht het aantal data dat wordt toegevoegd of hoe ingewikkeld het is.

Complex probleem

"Ik begreep eerst niet wat Tilo aan het oplossen was"

Madeline Lawrence van Peak Capital was direct onder de indruk toen ze van Tilo's technologie hoorde. 'Eerlijk gezegd begreep ik eerst niet wat Tilo aan het oplossen was. Toen realiseerde ik me: we worstelen met het matchen van data zelf (...) Het Tilo-team pakt een verrassend complex probleem aan waarvoor bedrijven noch de tijd en middelen noch de expertise hebben om op te lossen.'

Peak Capital investeert 640.000 euro in Tilo. Enkele andere investeerders leggen daar nog eens 560.000 euro bovenop. Het groeikapitaal is bedoeld voor de werving van technici en voor het in de markt zetten van een openbare versie van de tool TiloRes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-28T16:46:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.