John Fentener van Vlissingen stapt in Omniboost

De Zeeuwse startup Omniboost gaat met financiële steun van reismiljardair John Fentener van Vlissingen wereldwijd expanderen. Het softwarebedrijf uit Terneuzen helpt hotels en restaurants data-processen te optimaliseren en automatiseren. Omniboost verbindt gegevensbronnen en verstrekt het holistische beeld dat nodig is om bedrijfsstrategieën te verbeteren.

De Zeeuwen willen behalve in Europa en Noord-Amerika ook in Azië en het Midden-Oosten uitgroeien tot een toonaangevende leverancier van data-integratie-oplossingen voor de hospitaliteitsindustrie. Boron, de investeringsmaatschappij van John Fentener van Vlissingen en zijn familie, neemt daartoe een belang in Omniboost.

Kees Zorge, oprichter en directeur Omniboost: 'Een hotelgroep met internationale vestigingen heeft al gauw vier tot vijf saas-oplossingen nodig voor de dagelijkse activiteiten. Omniboost zorgt ervoor dat de data uit deze applicaties wordt samengebracht, inzichtelijk wordt gemaakt voor analyse, financieel kan worden verantwoord en bijvoorbeeld aan lokale autoriteiten kan worden gerapporteerd.'

Daarbij maakt het niet uit of data uit lokale bronnen komen dan wel in de cloud staan. Omniboost synchroniseert automatisch alle informatiestromen en maakt deze direct beschikbaar. Dit scheelt ondernemers veel manueel werk. Ze besparen daardoor tijd en kosten, stelt Zorge.

Ketens

Omniboost richt zich op zowel internationale ketens als kleine en onafhankelijke organisaties. Inmiddels zijn er in ruim zestig landen operationele integraties gekoppeld aan meer dan honderd software-oplossingen.

Investeerder John Fentener van Vlissingen behoort tot ‘s werelds grootste ondernemers in de zakelijke reisindustrie. Zijn onderneming BCD Holdings is groot in boekingssystemen voor zakenreizen, online reizen, parkeerplaatsen nabij luchthavens en mobiele parkeer- en verkeersapplicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-26T16:13:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.