NS valt met digital twin Utrecht CS in prijzen

Vlnr: Andre van Dalen (Directeur AMIS), Jean Keultjes (Digital lead NS), Robbrecht van Amerongen (Head of IoT Conclusion) en Remco Bunder (Product expert NS).

NS heeft de Industry Solutions Award gewonnen voor de beste iot-oplossing in de categorie ‘smart buildings and smart cities’. De digital twin van het station Utrecht Centraal gooide hoge ogen tijdens het IoT Solutions World Congress in Barcelona.

De digitale kopie van de werkelijkheid werd samen met it-partner Amis ontwikkeld. Deze dochter van Conclusion zorgde voor de ontsluiting van de telemetrie-data.

In dit 3d-model komt realtime de actuele informatie van digitale assets zoals liften, roltrappen en lora-sensoren op het station. Hiermee zien de stationmanagers direct wat er op het station gebeurt en kunnen ze ingrijpen wanneer dat nodig is. Ze hoeven niet meer allerlei sensoren via losse dashboards in de gaten te houden. Alles zit in één systeem.

Ook zijn uitgebreide analyses en voorspellingen met de digital twin mogelijk. Defecte apparatuur worden meteen zichtbaar. Daarnaast is het mogelijk de impact van uitval via verschillende scenario’s te simuleren. NS verbetert hiermee de veiligheid, voorkomt defecten en vergroot het comfort van reizigers.

Volgens Jean Keultjes, digital lead van NS Stations IT, is het onderhoud op liften en roltrappen nu effectiever te plannen. ‘Ook het energieverbruik van de apparatuur valt te verminderen’, vult Robbrecht van Amerongen, head of iot bij Amis aan.

IoT World trok dit jaar 15.500 bezoekers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS
Vacatures Datamanagement

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-15T09:46:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.