Investeerder Thoma Bravo koopt Amsterdamse Logex

Software-investeerder Thoma Bravo verwerft de meerderheid in Logex, een Nederlands softwarebedrijf dat data vertaalt naar betere zorg. Meer dan negentig procent van de Nederlandse ziekenhuizen is klant. Het bedrijf met hoofdkantoor in Amsterdam claimt Europees leider te zijn in healthcare analytics.

Logex groeide de afgelopen jaren sterk door overnames van andere dataspecialisten. De groep werd uitgebreid met Value2Health, MRDM, Prodacapo en Ivbar. Thoma Bravo, met veel ervaring in de softwaresector, gaat Logex helpen deze bedrijven beter te integreren. Met de ruime financiële spierkracht van Thoma Bravo kan Logex zijn analyse-software verder ontwikkelen, de eigen organisatie meer professionaliseren en nieuwe overnames doen. Thoma Bravo en het management gaan hierbij nauw samenwerken met de groep bestaande aandeelhouders van Logex, samengesteld uit de oprichters van het bedrijf en Summa Equity. 

Het bedrijf is actief in tien landen. De organisatie heeft de ambitie om verder uit te breiden in Europa. De jaaromzet bedraagt ongeveer 45 miljoen euro. Niet bekend is gemaakt hoeveel Thoma Bravo voor het belang van iets meer dan de helft betaalt. Eind vorig jaar zeiden bronnen tegen het FD dat Logex tussen de twee- en driehonderd miljoen euro waard was.

Onlangs opende het Amerikaanse Thoma Bravo een Europees kantoor in Londen. De transactie met Logex is de eerste die vanuit de Britse hoofdstad is gedaan. Thoma Bravo is behoort tot de grootste software-investeerders ter wereld, met meer dan 120 miljard dollar aan beheerd vermogen. Onder meer Sophos zit in zijn portefeuille. Vorig jaar werden Anaplan (cloudsoftware), SailPoint (identiteitssecurity) en Ping Identity overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Datamanagement

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-01T10:28:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.