BCNL reikt zes blockchain-awards uit

Winnaars Dutch Blockchain Awards 2023

Tijdens de Dutch Blockchain Week 2023 zijn de winnaars bekendgemaakt van de vierde editie van de Dutch Blockchain Awards. Bitvavo, Celebratix, Crypto-Insiders, Hydrotwin van Docklab, Ledger Leopard en Victor van der Hulst gingen er met de felbegeerde prijzen vandoor. De Dutch Blockchain Week van Blockchain Netherlands vond deze vorige week plaats. De week stond in het teken van mondiale blockchain-ontwikkelingen en het ecosysteem in Nederland met een inhoudelijk programma rondom verschillende thema’s.

Bij de Dutch Blockchain Awards worden individuen, bedrijven en projecten in het zonnetje gezet die een diepgaande en positieve impact hebben gemaakt op de blockchain- en crypto-industrie. Het richt zich met name op web3-gemeenschap. Met een recordaantal van 2.083 stemmen werden uiteindelijk de winnaars bepaald.

Computable is als partner verbonden aan de Dutch Blockchain Awards. In alle categorieën konden kandidaten worden aangedragen. Er is gekeken naar aansprekende blockchain-voorbeelden in de zakelijke markt, betekenisvolle toepassingen in het onderwijs, in technologische implementaties en nieuwkomers. Ook zijn personen genomineerd die met blockchain het verschil hebben gemaakt.

Toelichting winnaars

De winnaars van de Dutch Blockchain Awards 2023 zijn:

  • Enterprise Solution Award: Hydrotwin (Docklab)

HydroTwin van Docklab is een op blockchain gebaseerde oplossing voor het beheer van waterstoftoeleveringsketens. Het vermindert de risico’s en vereenvoudigt en optimaliseert de gehele waterstoftoeleveringsketen. HydroTwin fungeert als een realtime-dataroom die is afgestemd op de complexiteit van de supply chain-keten en sluit aan op de due diligence-eisen in de waterstofhandel. Het platform faciliteert beheer en certificering van waterstof, waardoor naleving van wetgeving wordt gewaarborgd voor zowel producenten, handelaars als certificeerders van waterstof.

HydroTwin is ontwikkeld in de haven van Rotterdam en is gebaseerd op supply chain-technologie. Het is ontwikkeld in samenwerking met energiebedrijven Erasmus Trade en Commodity Center, Havenbedrijf Rotterdam en HyXchange, het Nederlandse initiatief voor de waterstofmarkt. HydroTwin is daarmee een alomvattend ecosysteem geworden dat door Docklab toegankelijk is gemakt en ondersteund wordt door de haven van Rotterdam.

  • Meaningful Education Award: Crypto-Insiders

Crypto-Insiders onderscheidt zich als aanbieder van web3-informatie. Dit online-platform, opgericht in 2017, heeft tot doel de complexe wereld van bitcoin en cryptocurrency voor iedereen toegankelijk te maken.

Als de beste cryptohub van Nederland en België is Crypto-Insiders een belangrijke speler geworden op wereldwijd web3-gebied. Met een dagelijkse productie van veertien unieke artikelen volgt Crypto-Insiders niet alleen alle crypto-ontwikkelingen, het domineert ze. Het platform slecht de barrières voor web3-onderwijs.

  • Impactful Person Award: Victor van der Hulst

Victor van der Hulst houdt zich bezig met evoluerende digitale technologieën en de impact ervan op onze wereld. Hij herkent de snelle veranderingen als gevolg van de digitalisering en signaleert zowel de kansen als de potentiële nadelen. Van der Hulst benadrukt het belang van technologie en het experimenteren ermee om het volledige potentieel van opkomende technologieën te ontsluiten.

Van der Hulst ziet blockchain als een game-changer, vooral door decentralisatie en tokenisatie. In zijn visie minimaliseert blockchain de afhankelijkheid van tussenpersonen, waardoor een betrouwbaar open platform ontstaat. Collega's en klanten prijzen hem om zijn resultaatgerichte en op samenwerking gerichte aanpak, naast zijn bijdrage aan het evoluerende landschap van web3-technologie en -innovatie.

  • Technology Implementation Award: Ledger Leopard

Ledger Leopard wordt geëerd voor zijn visionaire toepassingen van blockchain-technologie. Uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd hebben zij met blockchain weten te tackelen. Zo zijn met oplossingen gekomen voor zelf-soevereine identiteit, tokenisatie en verifieerbare inloggegevens om een veiligere en gedecentraliseerde toekomst te creëren.

Gespecialiseerd in web3-ontwikkeling en -consultancy stelt de api-gebaseerde blockchain van Ledger Leopard organisaties in staat om hun gedecentraliseerde applicaties te bouwen. Naast het aanbieden van platforms leveren ze op maat gemaakte ‘d-apps’ op bedrijfsniveau, zoals BlockchainBaby en MijnZorgLog in de zorgsector.

  • Best Newcomer Award: Celebratix

Celebratix heeft een innovatieve benadering van evenementenbeheer door gebruik te maken van blockchain-technologie. Deze nieuwkomer zorgt voor een revolutie in het ticketing-landschap en biedt organisatoren van evenementen een veilige oplossing voor, tijdens en na evenementen.

Met een blockchain-infrastructuur garandeert Celebratix honderd procent veilige ticketing, waardoor organisatoren hier de controle over houden. Elk ticket vormt een belevenis op zich doordat ze digitale collectorsitems zijn. Celebratix verandert het spel met nft-tickets, waarbij de tekortkomingen van traditionele ticketing-systemen worden aangepakt met de implementatie van blockchain-technologie.

  • BCNL Community Award: Bitvavo

Bitvavo werd in 2018 werd gelanceerd met als missie om de kloof tussen traditionele valuta en digitale activa te dichten. Het biedt toegang tot meer dan tweehonderd digitale activa, met een gebruikersbestand van meer dan een miljoen en een duizelingwekkend totaal uitgewisseld volume van meer dan honderd miljard euro.

Het doel van Bitvavo is om digitale assets voor iedereen toegankelijk te maken via transparante tarieven en een gebruiksvriendelijk platform. Met een visie om een centrale rol te spelen bij de adoptie van digitale assets, overbrugt Bitvavo de traditionele en innovatieve aspecten van het financiële landschap. Door het combineren van een makelaarsplatform, de kosteneffectiviteit van de beurs en strikte naleving beveiligingsprotocollen levert Bitvavo alles wat iemand van een crypto-exchange mag verwachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-11-20T10:53:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.