Procura neemt belang directeur Geotax over

Dit artikel delen:
Handen schudden

Gemeentelijke automatiseerder Procura heeft een meerderheidsbelang verworven in Geotax door de aandelen van algemeen directeur Jebbo Haverkamp over te nemen. Haverkamp verkocht zijn pakket omdat hij gezien zijn gevorderde leeftijd van 68 jaar de continuïteit van het bedrijf wil veiligstellen. Bij Geotax uit Geldermalsen werken circa 75 man. Het bedrijf levert software voor vastgoedinformatie en bijbehorende detacheringsdiensten aan gemeenten.

De 68-jarige Haverkamp zal zijn werkzaamheden de komende tijd afbouwen en overdragen aan het nieuwe management. De participatie door Procura heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De transactie is begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

Geotax is in 1996 ontstaan uit de overname van de gelijknamige businessunit van KLM-Aerocarto. Het bedrijf fuseerde in 2002 met WOZ Support. De activiteiten bestaan in hoofdzaak uit detacheringwerkzaamheden en de levering van vastgoedgerelateerde software aan gemeenten, bijvoorbeeld in het kader van de WOZ (Wet Waardering Onroerende Zaken) en de BAG (Basisregistraties Gebouwen en Adressen).

Procura

De Procura Groep uit Heerhugowaard ontwikkelt backofficesoftware voor de gemeentelijke overheid. Ook begeleidt het bedrijf opdrachtgevers bij de bouw van eigen software op basis van open source en open standaarden. Bovendien levert Procura formulieren voor een gemeentelijke administratie en regelt het verkiezingsmateriaal, van stemhokjes tot verkiezingskalenders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-10T11:10:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.