ICT Automatisering mist synergie met DPA

Tussen detacheerder DPA en systeemintegrator ICT Automatisering zit behalve kostensynergie geen enkele andere synergie. Dit meent althans ICT Automatisering-ceo Jos Blejie. Hij vertelt aan Computable dat ICT Automatisering elke brief of bod dat het ontvangt serieus bekijkt, maar dat bij een eventuele fusie of overname er meer voordelen bereikt moeten worden dan kostenreductie. ‘Onze medewerkers, aandeelhouders en klanten moeten er allemaal iets mee opschieten.’

ICT Automatisering zit momenteel in een roerige tijd. Detacheerder DPA wil fuseren met de systeemintegrator en technisch dienstverlener, terwijl ICT Automatisering zelf ingenieurs- en softwareontwikkelingsgroep Brandfort wil overnemen. Met DPA als grote aandeelhouder is deze laatste transactie niet zonder slag of stoot door te voeren. DPA lijkt de touwtjes in handen te hebben, maar ICT Automatisering geeft zich niet zomaar gewonnen.

Pareltje in de ict

‘Wij zijn op alles voorbereid’, zegt ceo Jos Blejie. ‘Op dit moment weten we nog niet of DPA het alleen bij blaffen laat of dat ze ook gaan bijten. ICT Automatisering zit in het vakgebied van systeemintegratie en technische automatisering, gekoppeld aan projectmanagement. Wij hebben dus te maken met risicodragende opdrachten. Een bedrijfsmodel als detachering is in onze ogen niet te verenigen met ons. DPA is erg vasthoudend en het is volkomen terecht dat ze iets in ons zien. Wie wil nou niet het pareltje in de ict in handen krijgen?’

Als aandeelhouder heeft DPA ICT Automatisering opgeroepen om af te zien van de overname van Brandfort. De detacheerder is zelfs bereid om alle overige aandelen dat het nog niet in het bezit heeft over te nemen. Als ICT Automatisering de overname toch doorzet, dan dreigt DPA met een vijandige overname. Het bod per aandeel komt dan beduidend lager uit dan wanneer er met een ‘gewone’ overname of fusie wordt ingestemd.

Vijandig bod

ICT Automatisering heeft het aanbod van DPA van tafel geveegd. Blejie: ‘Ik zie geen synergie tussen onze organisaties. Naast kostensynergie kan er geen synergie door DPA worden aangegeven. In het hypothetische geval zou DPA nu een vijandig bod op ons kunnen gaan uitbrengen, maar ook dat bod gaat door ons beoordeeld worden. Het bod zou dicht bij onze huidige aandelenkoers komen te liggen en ik weet niet of de aandeelhouders daarop zitten te wachten. Het is zeker niet het superieure bod om tot ontbinding van de Brandfort-transactie over te gaan.’

DPA heeft toegezegd dat ceo Eric Winter contact met Computable gaat opnemen, maar dit is nog niet gebeurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoe vaak ik al niet het verhaal heb gehoord dat ICT leveranciers zich wensen te onderscheiden van detacheerders.... Uit inside information is bekend dat ICT wel degelijk veel doet aan detachering, dus wie heeft er nu boter op zijn hoofd ?

Hopelijk krijgt Eric Winter de kans te bewijzen dat hier wel degelijk efficiency te realiseren is door beide bedrijven samen te voegen. Dan kan de dienstverlening met meer geloofwaardigheid op een kwalitatief hoger niveau gebracht worden met grotere kansen op risicodragende projecten, de overhead worden gereduceerd, en nog steeds detachering achter de hand om de bankzitters aan het werk te houden. Want ICT projecten zonder detachering als achtervang is een utopie voor deze sector.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-23T16:55:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.