Microsoft geeft deel broncode Windows vrij

Microsoft zegt door een deel van de broncode van Windows vrij te geven gehoor te geven aan de eis van de Europese Commissie. General Counsel Brad Smith zei gisteren dat het bedrijf hoopt dat de EC dit ook zo ervaart.

"De broncode van Windows is de beste documentatie die er is van de Windows servertechnologieën. Wij hopen door het zetten van deze stap alle vragen over de documentatie wel voldoende te hebben weggenomen", zei Smith.

De Europese Commissie stelde in 2004 dat Microsoft zich schuldig maakte aan misbruik van de monopoliepositie. Het bedrijf kreeg een boete van 497 miljoen euro en moest de mediaspeler loskoppelen van het besturingssysteem. Ook moest Microsoft documenten beschikbaar stellen die concurrenten die mogelijkheid geeft programma’s te maken die kunnen communiceren met servers met Windows.

Microsoft had tot gisteren de tijd om deze documenten te leveren. Anders zou het bedrijf een dwangsom opgelegd krijgen van maximaal 2 mijloen euro per dag. Maandag werd nog bekend dat de Europese Commissie Microsoft uitstel verleend had tot 15 februari.

Microsoft blijft de uitspraak van de Europese Commissie aanvechten bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. Eind april vinden er hoorzitting plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het zou met niet verbazen als MS een pak papier overhandigd waarbij je nog jaren uitzoekwerk moet doen om enigszins te weten hoe de onderdelen werken met patch over patch. Het zou me ook niet verbazen dat MS zelf niet meer precies weet hoe het ook al weer in elkaar gevlochten is. Wat me zou verbazen is dat MS kristal heldere documentatie overhandigd die bruikbaar is voor software producenten.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-26T12:56:00.000Z Rian van Heur