Microsoft pauzeert ontwikkeling Photoshop-tegenhanger

Microsoft is tijdelijk gestopt met de ontwikkeling van Expression Graphic Designer. Die software, codenaam Acrylic, moet de concurrentie aangaan met Adobe's Photoshop. Eerder kondigde Microsoft al concurrentie aan voor Flash van het door Adobe overgenomen Macromedia.

Één van de voornaamste redenen voor het tijdelijk stopzetten van de ontwikkeling van Acrylic is de ontwikkeling van Windows Vista, dat eind dit jaar gelanceerd moet worden. Het nieuwe besturingssysteem vreet alle middelen van Microsoft op, waardoor het bedrijf selectief moet zijn aan welke software het werkt.

Expression Graphic Designer wordt gezien als de rivaal voor Photoshop, maar Micrososft heeft het product speciaal ontworpen om gebruik te maken van de nieuwe user-interfacetechnieken in Windows Vista. Die hechte integratie is een andere reden waardoor Microsoft op dit moment niet verder kan werken aan het programma.

De grafische software is onderdeel van een pakket dat speciaal ontworpen is om softwareontwikkelaars te helpen met het bouwen van programma’s met XAML, Microsoft’s nieuwe taal om user-interfaces mee te bouwen. XAML wordt standaard ondersteund door Vista’s Presentation Foundation. XAML-bestanden kunnen zowel twee- als driedimensionaal en afbeeldingen, tekst, animatie of video zijn.

Andere onderdelen van het nieuwe pakket zijn Web Designer en Interactive Designer. Verwacht wordt dat deze software eind 2006 – na de lancering van Vista – gelanceerd worden. Microsoft kon nog niet zeggen wanneer het Expression Graphic Designer uitbrengt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-14T10:04:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.