Microsoft zwicht deels voor Open Document Format

Microsoft geeft toe aan het Open Document Format, maar gaat niet geheel overstag. Het zegt toe ODF te ondersteunen middels een toevoeging voor zijn applicatiepakket Office die de documenten dan omzet.

De toevoeging converteert ODF-documenten voor Word, Powerpoint en Excel. Microsoft zegt het conversiehulpmiddel uit te brengen als open source en dat het ook voor oudere Office-versies werkt. De Office-producent ontwikkelt het hulpmiddel in samenwerking met onder meer het Franse it-bedrijf Clever Age, het Indiase Aztecsoft en het Duitse Dialogika.

Microsoft reageert hiermee op herhaalde verzoeken van overheden die informatie en documenten in open formaat willen. Onder meer België heeft al aangekondigd over te gaan naar ODF. Microsoft is nog bezig zijn OpenXML-formaat tot open standaard te laten verheffen, maar ODF is reeds officieel benoemd tot open standaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zie dat u onder de gerelateerde bedrijven alleen MicroSoft noemt. Een verwijzing naar openoffice.org lijkt mij hier toch zeker op zijn plaats

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-06T10:35:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.