Oracle wil zelf ondersteuning voor Red Hat bieden

Dit artikel delen:

Oracle overweegt zelf ondersteuning te bieden voor Linux-distributie Red Hat. Dit zegt ceo Larry Ellison van de databasegigant, die eerder al kritiek uitte op de support-capaciteit van de Linux-distributeur.

"Red Hat is te klein en doet het niet echt goed, met de ondersteuning van klanten", stelt Ellison. "Elke keer als ze een bug repareren, moet je een nieuw besturingssysteem aanschaffen. Ze ondersteunen geen oude versies, maar alleen bug fixes. Dat is geen echte enterprise-supprt", haalt de Oracle-ceo uit. Het betreffende Linux-bedrijf spreekt deze aantijgingen tegen.

Tot op heden ontbreekt het aan details over de ondersteuningsplannen van Oracle. Ellison heeft in zijn loopbaan al vaker wilde beloftes en vreemde uitspraken gedaan. De uitbreidingen en overnames van Red Hat (met name die van JBoss), alsook de ambities van Oracle (die ook aasde op JBoss), brengen de twee bedrijven wel meer en meer in elkaars vaarwater. Het strijdveld is de markt voor middleware.

Ellison zei onlangs al dat zijn bedrijf de overname van een Linux-distributie overwoog. Daar is nog niets van geworden, maar de uitspraak - dan wel dreiging - heeft de aandelenbeurzen redelijk beroerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-10T09:14:00.000Z Jasper Bakker