Real distribueert Firefox en Google Toolbar

Dit artikel delen:

Real Networks gaat de software van open source-groep Mozilla en zoekmachine Google verspreiden. Real biedt zijn gebruikers van zijn media-afspeelsoftware dan de optie de Firefox-webbrowser, de Google Toolbar-browserplugin en zoeksoftware Google Desktop te downloaden.

De distributie van Firefox en de Google Toolbar gebeurt via de Rhapsody-mediaspeler en de RealArcade-gamesoftware. De drie partijen hebben hiervoor een overeenkomst gesloten met een looptijd van twee jaar, met een verlengingsoptie van enkele jaren.

De eventuele verlenging is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het aantal downloads via Real, melden woordvoerders. Het bedrijf zegt dagelijks zo'n 2 miljoen downloads, van zijn software én games, te verzorgen. Real distribueert al de weervoorspellingsapplicatie van het Amerikaanse kabel-tv station The Weather Channel.

De Firefox-browser heeft inmiddels de grens van 200 miljoen downloads overschreden. Dat aantal omvat echter zowel versie 1.0 als 1.5 en dus ook gebruikers die de eerste hebben opgewaardeerd naar de tweede.

Het aantal daadwerkelijke gebruikers is dan ook niet exact bekend, maar het marktaandeel van de open source browser ligt volgens marktmonitor Net Applications nu op 11,3 procent. Dat was eind vorig jaar nog 9,6 procent en eind 2004 4,6 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-02T15:43:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.