Oracle gaat met kloon Red Hat Linux de markt op

Larry Ellison heeft zijn dreigementen waargemaakt. Oracle gaat Red Hat Linux klonen en ondersteunen voor minder dan de helft van Red Hats prijs.

Oracles plannen met open source waren het grote vraagteken dat sinds dag één over Oracle Open World hing. De vraag bleef onbeantwoord omdat Oracles PR-afdeling vlak voor het congres alle interviews schrapte. Personeel mocht niet met journalisten praten.

Red Hat nam eerder dit jaar JBoss over. Oracle had ook op de open source applicatieserver geaasd. “Nu Red Hat met ons concurreert in middleware”, zei Ellison toen, “moeten we onze relatie herzien.”

In april zei Ellison tegen de Financial Times dat Oracle een besturingssysteem miste. “Je zou kunnen zeggen dat het voor ons een goed idee zou zijn om Linux te distribueren en te ondersteunen.”

In juli wees Oracles topman erop dat Oracle gewoon Red Hats broncode kon overnemen. “Red Hat is te klein en niet echt sterk in ondersteuning van klanten”, vond Ellison. Red Hat zou bugs alleen in nieuwe versies repareren.

Oracles nieuwe Unbreakable Linux programma neemt de meest actuele broncode van Red Hat Linux over, verwijdert elementen waar Red Hat rechten op heeft en voegt de nieuwste bug fixes toe.

Unbreakable Linux belooft “hetzelfde niveau van ondersteuning voor Linux te leveren als beschikbaar is voor andere besturingssystemen”. Oracle neemt ook alle risico’s rond intellectueel eigendom op zich.

Oracle wil met het programma adoptie van Linux versnellen. Unbreakable Linux heeft steun van Intel, AMD, Dell, HP, IBM, EMC, BMC en anderen. Red Hats beurskoers kelderde na het nieuws.

Oracle Open World - Unbreakable Linux 2.0

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-26T09:43:00.000Z Peter Verkooijen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.