Red Hat belooft ook juridische bescherming

Red Hat belooft zijn klanten nu ook juridische bescherming tegen rechtszaken om intellectueel eigendom in Linux. Het bedrijf volgt hiermee Oracle die zijn Red Hat-kloon voorziet van ondersteuning en juridische bescherming.

Eerder zei de Linux-distributeur, die nog is verwikkeld in wederzijdse rechtszaken met SCO, juridische bescherming onnodig te achten. Red Hat gaf daarmee aan dat de claims van Unix-erfgenaam SCO niet valide zijn. De ommekeer betreffende de bescherming is echter geen erkenning van SCO's aanklachten.

De juridische bescherming die Red Hat nu biedt, en die gratis is, komt stilletjes naar voren in informatiedocumenten op de website van de leverancier. Hoofdjurist Mark Webbink van Red Hat verklaart nu: "Het werkt net als andere indemnification-clausules; als een klant wordt aangeklaagd voor inbreuk op intellectueel eigendom door code die ze van ons hebben, dan treedt de clausule in werking en stappen wij in hun schoenen om de juridische aanval op te vangen."

Ondertussen is het bedrijf ook bezig aandelen terug te kopen om de ingezakte beurskoers op te krikken. Ceo Matthew Szulik kondigde na de aankondiging van Oracle aan niet mee te gaan in een prijzenslag. Ondanks het feit dat Oracle's Red Hat-kloon nog niet is verschenen, en dan nog geëvalueerd moet worden door gebruikers, is de koers van Red Hat onderuit gegaan. Het bedrijf koopt nu voor 325 miljoen dollar aan aandelen en vorderingen (convertible debt).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-07T07:21:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.