Novell verdient goed aan Microsoft-samenwerking

Novell ontvangt in totaal ruim drie honderd miljoen dollar voor zijn Linux-samenwerking met Microsoft. Laatstgenoemde betaalt nu direct 240 miljoen voor Suse Linux-opwaarderingen en -ondersteuning.

Die eerste betaling wordt gevolgd door 108 miljoen dollar voor het patentendeel van het brede pact, waarbij de twee elkaar en hun klanten niet zullen vervolgen om patentschendingen. Novell op zijn beurt moet hiervoor minstens veertig miljoen aan Microsoft betalen. De exacte hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de omzet uit de verkoop van Novells Linux-distributie. Deze betalingen worden verspreid over de looptijd van de overeenkomst, die nu geldig is tot 2012.

Daarnaast wil Microsoft zestig miljoen dollar spenderen aan marketing en 34 miljoen aan verkoopmedewerkers, beide ter promotie van Novells Linux-distributie. De Windows-producent doet dit voor virtualisatie van servers, draaiend op zijn virtualisatiesoftware en daaronder het eigen pc-besturingssysteem. Sommige media tellen deze twee bedragen op bij de som die Novell ontvangt, maar strikt genomen besteedt Microsoft dit geld binnen de eigen organisatie.

Deze bedragen zijn naar buiten gekomen middels documenten die Novell nu heeft ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC (Securities and Exchange Commission). Vervolgens bevestigde ceo Ron Hovsepian het hoofdbedrag voor Linux-certificaten en -licenties, waarmee Microsoft upgrades kan bieden en ondersteuning daarvoor. Het gaat om 70.000 licenties per jaar voor de komende vijf jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-08T11:01:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.