Novell voorziet OpenOffice van Microsoft OpenXML

Dit artikel delen:

Novell neemt ondersteuning voor Microsofts bestandsformaat OpenXML op in het open source applicatiepakket OpenOffice. De tegenhanger van Microsofts Office-software krijgt aanvankelijk plugins, maar Novell wil de conversiecode indienen voor opname in het gehele pakket.

Microsoft heeft al meerdere malen verklaard zijn Office niet uit te rusten met eigen plugins voor het concurrerende OpenDocumentFormat (ODF). Wel werken enkele externe partijen hieraan, samen met de Windows-producent. Die plugins moeten overheden gerust stellen. Het lijkt er nu op dat Novell aanhaakt op dit ontwikkelproject. De Linux-leverancier voorziet zijn eigen OpenOffice-uitvoering (Novell Edition) van OpenXML-plugins.
Vorige week kondigde Corel al aan dat het zijn WordPerfect Office Suite midden komend jaar uitrust met ondersteuning voor zowel ODF als Microsofts OpenXML. Beide bestandsformaten zijn gebaseerd op xml en beide claimen geheel open te zijn, zodat bestands- en informatie-uitwisseling niet langer applicatiegebonden is.
Microsoft heeft OpenXML ingediend bij de Ecma (European Computer Manufacturers Association) voor verheffing tot officiële open standaard. Eerder heeft Sun al die route genomen voor Java, wat het nu zelfs als heuse open source uitbrengt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-05T09:41:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.