Gouden toekomst voor Linux

Dit artikel delen:

Binnen 5 jaar maakt de helft van de bedrijven wereldwijd voor bedrijfskritische applicaties gebruik van Linux. Dat hebben it-verantwoordelijken van 133 bedrijven van over de hele wereld laten blijken tijdens onderzoek dat is uitgevoerd door Saugatuck Research.

Uit de antwoorden van de ondervraagden concludeert Saugatuck dat tegen het einde van dit jaar 18 procent van de bedrijfskritische software onder Linux draait. Tegen 2011 doet de helft van de bedrijven dit. De onderzoekers van Saugatuck denken dan ook dat in de periode 2007-2009 een groei geboekt wordt van 40 procent. In de periode 2009-2011 bedraagt de groei zelfs 80 procent.

De voornaamste reden voor het te verwachten succes van Linux is dat verschillende grote bedrijven, zoals IBM en Oracle, openlijk hun steun hebben uitgesproken voor het open source besturingssysteem. Ook speelt mee dat Microsoft zijn houding ten opzichte van Linux de afgelopen tijd heeft aangepast. Dit betekent dat het makkelijker wordt om Linux- en Microsoft-software in één omgeving te draaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-05T07:09:00.000Z Redactie Computable/Channelweb


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.