PHP Hypertext Preprocessor op Windows

De net uitgebrachte bèta-versie van PHP Hypertext Preprocessor ontwikkelsoftware Zend 2.0 breidt de mogelijkheden van deze populaire scripting-taal op het Windows-platform flink uit. PHP wordt op alle fronten een alternatief voor ASP.Net en JSP.

De in oktober vorig jaar aangekondigde samenwerking tussen Zend en Microsoft draagt vrucht. Hypertext Preprocessor, een scripting-taal die het mogelijk maakt om PHP-uitvoerbare bestanden te integreren in de Html-code van een website, kan nu in de Zend-implementatie goed overweg met Microsofts webserversoftware IIS door de integratie van FastCGI. Daardoor doet de PHP-code het beter op de webservers met Microsoft software.

PHP speelt nu vooral een grote rol in dynamische websites, die gebruik maken van een zogenaamde LAMP-implementatie (besturingssysteem Linux, webserversoftware Apache, database MySQL en scriptingtalen PHP, Perl of Python). Zend is de voornaamste commerciële aanbieder van een ontwikkelomgeving voor PHP. Het bedrijf zegt op dit moment wereldwijd twintigduizend betalende afnemers te hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-29T10:20:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.